1946 - 1991
1957
1956./1957. gada sezona

Pirmais starptautiskais izbraukums

Šajā sezonā Rīgas “Daugavas” sastāvā vairs nespēlēja Elmārs Bauris un Harijs Vītoliņš.

Oktobra vidū Rīgas “Daugava” izbrauca uz Polijas pilsētu Katovici. Tā bija iespēja patrenēties un spēlēt uz mākslīgā ledus. Latviešus Polijā atcerējās vēl no pirmskara laikiem. Pirmo spēli ar Polijas otro labāko komandu Katovices “Gornik” vēroja 12000 skatītāju. “Daugava” pirmo spēli uzvarēja ar 3:2, tāpat uzvarēja arī otro ar 5:4, bet trešajā spēlē zaudēja ar 3:4.

PSRS čempionāts sākās oktobra vidū un tajā piedalījās 16 komandas. Spēļu norisi vairākas reizes stipri ietekmēja laika apstākļi – reizēm pat sīks lietus. Kad Daugavas stadiona ledus kļuva nelietojams, hokejistu treniņi notika uz Langstiņu ezera. Bija pat izveidojusies situācija, kad komandas vadība, novērtējot komandas spējas, nolēma taupīt laiku un līdzekļus un pret trijām vadošajām komandām pat neizgāja laukumā. Par to komanda saņēma sešus zaudējumus bez cīņas. Asi iezīmējās laika apstākļu ietekme un mākslīgā ledus trūkums.

Sezonas beigās Rīgas “Daugava” ierindojās 12.vietā, ko var uzskatīt par neapšaubāmu neveiksmi. Sezonas laikā rīdzinieki aizvadīja 30 spēles, kurās spēja izcīnīt vien 8 uzvaras, panākt 5 neizšķirtus un ciest 17 zaudējumus, kā rezultātā sezonas gaitā savāca vien 21 punktu. Gūto un zaudēto vārtu attiecība sezonas beigās bija 67:80.

Rīgas “Daugava” sastāvs: vārtsargi – Uldis Opits, Imants Spundiņš; aizsargi – Sergejs Bogdanovs, Arnolds Brauns, Alfons Jēgers, Gunārs Krastiņš, Arno Leja; uzbrucēji – Vilnis Burtnieks, Miķelis Firsovs, Hermanis Kurmelis, Ļevs Ogerčuks, Jānis Pelše, Kārlis Ronis, Zigvards Salcēvičs, Voldemārs Šūlmanis. Treneris – Harijs Vītoliņš.

Republikā

Vietējā hokeja dzīve šajā sezonā sakarā ar nelabvēlīgiem laika apstākļiem uzskatāma par neizdevušos. Zibensturnīrā uzvarēja RVR komanda. Jaunatnes turnīrā uzvaru izcīnīja “Lokomotīve”, taču republikas čempionāts netika pabeigts.