1946 - 1991
1971
1970./1971. gada sezona

Eiropā

PSRS jauniešu izlases sastāvā Prešovā, Čehoslovākijā, zelta medaļu Eiropas jauniešu čempionātā izcīnīja Helmuts Balderis. Viņš kļuva par turnīra labāko vārtu guvēju un izšķirošajā spēlē ar Čehoslovākijas jauniešiem guva četrus vārtus!

PSRS čempionātā

A klases 1.grupā, spēlējot pirmo gadu, Rīgas “Dinamo” ieņēma augsto trešo vietu. Pirms sezonas tika atklāta jaunā Rīgas Sporta pils. Pirmās spēles jaunajā mājvietā tika aizvadītas ar augstākās līgas komandu Čeļabinskas “Traktor” – 5:4 un 4:5. No meistarkomandas bija atvadījušies G.Krastiņš, J.Liepiņš un V.Knirks. Čempionāta pirmajā spēlē Minskā Rīgas “Dinamo” ar 5:2 pieveica “Torpedo” – 5:4 un 4:5. Šajās spēlēs izcēlās M.Vasiļonoks, vairākkārt glābdams komandu. To viņš prasmīgi darīja visas sezonas garumā. Pārliecību par saviem spēkiem rīdzinieki guva spēlēs ar tā brīža līderiem Saratovas “Kristal”, uzvarot abās spēlēs – 4:3 un 7:3. Pa uzvarai rīdzinieki izcīnīja arī pret turnīra uzvarētājiem Maskavas “Lokomotiv” (3:2) un otrās vietas ieguvējiem Sverdlovskas “Avtomobilist” (5:0). Bet ar to bija par maz, lai cīnītos par augstāku vietu, jo pret šīm pašām komandām pa trīs reizēm nācās zaudēt.

Sezonā Rīgas “Dinamo” aizvadīja 48 spēles, kurās izcīnīja 29 uzvaras, panāca 3 neizšķirtas spēles un piedzīvoja 16 zaudējumus, gūto/zaudēto vārtu attiecība sezonas beigās bija 212:163.

Rīdzinieku rezultatīvākais uzbrucējs: B.V.Ponomarjovs (39 vārti). Rezultatīvākais aizsargs: J.Liberts (5 vārti).

Rīgas “Dinamo” sastāvs: vārtsargi – A.Micītis, M.Vasiļonoks; aizsargi – J.Liberts, N.Ļovočkins, V.Nazarovs, V.Odincovs, G.Ribins, A.Solovjovs; uzbrucēji – H.Balderis, M.Deņisovs, V.Gurevičs, A.Hendelis, A.Klinšovs, A.Kršeminskis, A.Kuzņecovs, V.Lomakins, V.Malovs, B.V.Ponomarjovs, A.Safronovs, E.Vasiļjevs, H.Vasiļjevs, P.Vorobjovs. Galvenais treneris – V.Tihonovs, treneris – J.Šūlbergs.

 

“RVR”

PSRS čempionāta B klases Rietumu zonā “RVR” (Rīgas Vagonu rūpnīca) izcīnīja pirmo vietu un spēlēja B klases pusfinālturnīrā, kur palika otrajā vietā, bet vienalga ieguva tiesības spēlēt finālturnīrā. Finālturnīrā “RVR” hokejistiem tik labi negāja – tikai 4.vieta no četrām komandām, un nākamgad atkal bija jāspēlē B klasē. Neskatoties uz neveiksmi PSRS čempionātā, “RVR” hokejisti izcīnīja 1.vietu Latvijas čempionātā.

“RVR” komandas sastāvs: vārtsargi – V.Afoņins, V.Medvedins; aizsargi – V.Dioda, E.Baude, V.Gromovs, I.Homenko, A.Krauklis, J.Liepiņš, A. Ņikiforovs, G.Vilks, J.Tarnovskis; uzbrucēji – H.Andrašūns, A.Ansveriņš, J.Briška, A.Bušs, A.Hartmanis, E.Jurāns, D.Kozlovs, G.Krupenko, A.Meistars, L.Orleāns, K.Podvigs, P.Putruns, E.Strauts, E.Šteinbergs. Komandas treneris – G.Krastiņš un H.Vītoliņš II.

Starptautiskās spēles

Gadu mijā Rīgā viesojās Pori “Assat” (Somija). Rīgas “Dinamo” pirmajā spēlē zaudēja ar 4:5, bet otrajā izcīnīja uzvaru – 5:3. Pavisam negaidīti, spēcīgos somus pārspēja “RVR” komanda – 5:2. “Assat” komandā spēlēja viens no tolaik meistarīgākajiem somu hokejistiem V.P.Ketola.