1946 - 1991
1967
1966./1967. gada sezona

Zaudētie gadi. Kāpēc?

Kāds kaut kad esot izteicis domu, ka Rīgai vajadzētu ārzemju treneri, un tā Rīgā ieradās Čehoslovākijas speciālists Staņislavs Molts. Sezonas iesākumā “Daugava” startēja turnīrā Minskā (2.vieta), “Sovetskij Sport” turnīrā savā zonā Rīgā (1.vieta) un Daugavas stadiona balvas izcīņā (2.vieta).

PSRS meistarsacīkstes tika uzsāktas oktobra beigās un “Daugavai” starts bija daudzsološs – trīs neizšķirti un uzvara. Pirmajā izbraukumā komandai nācās spēlēt -37℃ Novosibirskā, bet Ustjkamenogorskā -40℃.  Pēc pirmā riņķa “Daugava” ieņēma vietu tabulas vidū – 22 spēlēs gūts 21 punkts. Otrā riņķa spēlēs nepatīkamu brīžu netrūka – atklāti vājas, no rokām izlaistas uzvaras, nokavēta iedzīšana, tikai reti prieka mirkļi, ja kaut kas izdevās. Taču tas viss likās nieks salīdzinājumā ar to, ko nācās piedzīvot izbraukumā Elektrostajā, Kaļiņinā, Nižnijtagilā un Permā. Šķiet, ka tiesnešu neobjektivitātei nebija robežu, tika traumēts Micīts un diskvalificēts Samovičs, tāpēc vārtos stājās Hendelis. Neskatoties uz visām likstām, Permā tika izcīnīta viena uzvara.

“Daugava” bija noslīdējusi līdz izkrišanas robežai, un tad rīdzinieki uzsāka varenu sprintu – atlikušajās sešās spēlēs tika izcīnītas piecas uzvaras un viens neizšķirts. Lieliski spēlēja maiņa Kršeminskis – Reps – Bušs. Cīņā par palikšanu grupā “Daugava” pieveica Kaļiņinas vienību ar 4:1 un 4:2 un turnīru noslēdza 8.vietā. Sezonas gaitā tika aizvadītas 44 spēles, kurās gūtas 17 uzvaras, 8 neizšķirti mači un piedzīvoti 19 zaudējumi. Kopā komanda iekrāja 42 punktus un beidza sezonu ar vairāk ielaistajiem vārtiem nekā gūtajiem – 126:143.

Rezultatīvākie komandas spēlētāji: Juris Reps 29, Anatolijs Kršeminskis 16, Andris Bušs 14, Zigvards Salcēvičs 13, Andris Hendelis 11, Andris Ansveriņš 10.

Komandas sastāvs: vārtsargi – Anatolijs Micītis, Broņislavs Samovičs; aizsargi – Kārlis Apsītis, Ēvalds Grabovskis, Eduards Kļaviņš, Antons Kraulis, Juris Liberts, Juris Liepiņš, Aleksandrs Logačovs, Verners Spāde; uzbrucēji – Andris Ansveriņš, Andris Bušs, Andris Hendelis, Aleksandrs Kažberovs, Gunārs Krastiņš, Anatolijs Kršeminskis, Anatolijs Kuzņecovs, Juris Reps, Zigvards Salcēvičs, Eduards Strauts, Viktors Verežņikovs. Komandas galvenais treneris bija Staņislavs Motls un kā otrais treneris strādāja Edgars Rozenbergs, bet kopš februāra Jānis Šūlbergs.

Republikā

Zibensturnīrā atkal uzvarēja “RER” komanda. Republikas čempions tika noskaidrots, tiekoties “RER” un “Latvijas Bērza” komandām, kas beidzās ar rezultātu 3:3. Tas apmierināja “RER” – viņi trešo gadu kļua par republikas čempioniem. Jāatzīmē, ka, nosaucot republikas čempionāta labākos spēlētājus, par labāko vārtsargu tika nosaukts Mihails Vasiļonoks (“LMR”). Rīgas kausu atkal izcīnīja “LMR” komanda, savukārt “Zelta ripas” turnīrā uzvarēja “Daugavpils”.