1946 - 1991
1968
1967./1968. gada sezona

Likumsakarīgi. Kaut kas jāmaina

Sezonas ievadā notiek saimnieku maiņa – “RVR” netika galā ar komandas vadību un uzturēšanu, un no septembra atbildību par komandu uzņēmās “Dinamo”. Komandu atstāja Krastiņš, Bušs, Grabovskis, Samovičs, Verižņikovs, bet Reps pārgāja uz Maskavas “Dinamo”, no kurienes tālāk tika iekļauts PSRS II izlasē braucienam uz Kanādu. Jaunā “Dinamo” komanda zaudē gandrīz visas pārbaudes spēles.

Oktobra vidū sākās PSRS meistarsacīsktes, kas izvērtās par visnesekmīgākajām visas komandas vēsturē. Tika zaudēts gandrīz visiem, vecākais treneris izlikās par slimu, kontakts ar komandu bija pilnīgi zaudēts. Normāls un pilnvērtīgs darbs nenotiek. Protams, bija atsevišķi uzliesmojumi uzvarētu spēļu veidā, bet kopējā aina bija bēdīga, jo, pirmkārt, bija zaudēta ticība sev. Līdzjutēji galīgi zaudēja interesi par hokeju. Zaudēto spēļu sērijas bija satriecošas – trīspadsmit pēc kārtas, tad uzvara Rīgā pret Ustijkamenogorsku ar 4:2, tad atkal divpadsmit zaudējumu sērija. Pēdējā vieta šoreiz ir tikai likumsakarīgs iznākums. Sezonas laikā komanda aizvadīja 44 spēles, no kurām gūtas vien 6 uzvaras, 3 neizšķirti mači un 35 zaudējumi. Komanda spēja sakrāt vien 15 punktus un sezonu noslēdza ar ļoti nepatīkamu vārtu attiecību – 115:204.

1967.gada septembrī tika atvērta “RVR” specializētā hokeja skola, kurā par treneriem strādāja E.Bauris, G.Krastiņš, J.Kupčs, E.Rozenbergs, H.Vītoliņš I.

Rezultatīvākie komandas spēlētāji: Andris Ansveriņš 17, Anatolijs Kršeminskis 15, Anatolijs Kuzņecovs 11.

Komandas sastāvs: vārtsargi – Anatolijs Micītis, Mihails Vasiļonoks; aizsargi – Kārlis Apsītis, Antons Kraulis, Juris Liberts, Juris Liepiņš, Aleksandrs Logačovs, Valerijs Odincovs, Aleksandrs Solovjovs, Verners Spāde; uzbrucēji – Andris Ansveriņš, Helmuts Balderis, Andris Bušs, Vasilijs Gurēvičs, Andris Hendelis, Ēvalds Jurāns, Aleksandrs Kažberovs, Gunārs Krastiņš, Anatolijs Kršeminskis, Anatolijs Kuzņecovs, Zigvards Salcēvičs, Eduards Strauts, Georgs Šeino, Edgars Šteinbergs, Aleksandrs Travņikovs, Haralds Vasiļjevs, Ēriks Vītoliņš.

“RVR” pieaugušo komanda pirmo reizi piedalījās PSRS meistarsacīkšu B klasē un pirmajā gadā rietumu zonā palika 5.vietā.

“RVR” komandas sastāvs: vārtsargi – Viktors Medvedins, Aivars Veikins; aizsargi – Igors Homenko, Jānis Junkulis, Mihails Kozlovs, Valerijs Odincovs, Mihails Salijenko, Aleksandrs Solovjovs, Verners Spāde, Juris Zundurs; uzbrucēji – Georgs Andersons, Helmuts Balderis, Jurijs Karepovs, Gunārs Krastiņš (spēlējošais treneris), Jurijs Kudinovs, Aleksandrs Ņikiforovs, Georgs Šeino, Edgars Šteinbergs, Anatolijs Šubins, Roberts Treiguts, Haralds Vasiļjevs, Harijs Vītoliņš II (spēlējošais treneris).

Republikā

Zibensturnīrā kārtējo reizi uzvarēja “RER” komanda. Intersants izdevās republikas čempionāts. Labi spēlēja “LMR”, “RER” un “Brocēni”, taču vislabāk sagatavotie un arī visjaunākie izrādījās vagonieki, kuri spēlēja PSRS B klasē un izrādījās labākie republikā. Rīgas pilsētas meistarsacīkstēs pirmajā vietā palika “Latvijas bērzs” (treneris M.Firsovs), taču Rīgas kausu ieguva “LMR”, kas finālā pārspēja “Lokomotīvi” ar 8:5. “Zelta ripas” turnīrā uzvarēja Daugavpils komanda “Meteors”, kuru trenēja L.Nikolajevs.