1946 - 1991
1950
1949./1950. gada sezona

Neatkāpjamies

Jaunajā sezonā daudz jaunumu un būtiski mainās noteikumi.

Mainās komandas nosaukums – “Dinamo” vietā tagad ir Rīgas “Daugava”. Izcilais vārtsargs Harijs Mellups un Roberts Šūlmanis pārceļas uz GKS (Gaisa kara spēku) komandu, bet Elmārs Bauris – uz Maskavas “Spartaku”. Bauris “Spartakā” aizvadīja 2 spēles, saslima un bija spiests atgriezties Rīgā. Rīgā nekad neatgriezīsies Harijs Mellups un Roberts Šūlmanis, jo viņi ar GKS pamatsastāvu iet bojā 1950.gada 7.janvārī lidmašīnas avārijā Sverdlovskā.

“Daugavas” pamatsastāvā tiek iekļauti Arvīds Niklass un Kārlis Ronis.

PSRS čempionāta A klasē piedalās 12 komandas, starp kurām Rīgas “Daugava” izcīna 6.vietu. Sezonas laikā Rīgas Daugavai bija 22 spēles, no kurām 10 bija uzvaras, 3 neizšķirtas spēles un 9 zaudējumi. Kopumā tika iekrāti 23 punkti un gūto un zaudēto vārtu attiecība bija 84:72.

Rīgas “Daugava” sastāvs: vārtsargi – Vladimirs Briedis, Augusts Pētersons; aizsargi – Nikolajs Ķesteris, Arvīds Niklass, Harijs Vītoliņš; uzbrucēji – Arnolds Brauns, Alfons Jēgers, Edgars Klāvs (spēlējošais treneris), Kārlis Ronis, Georgs Straupe, Voldemārs Šūlmanis, Laimonis Zilpaušs. No otrā turnīra riņķa par treneri kļuva Arvīds Pētersons.

Vārtu guvēji sezonas laikā: Alfons Jēgers 23, Arnolds Brauns 19, Voldemārs Šūlmanis 18, Harijs Vītoliņš 8, Edgars Klāvs 7, Kārlis Ronis 6, Georgs Straupe 3.

Iespaidīgākās spēles sezonas laikā: Maskavā 2:2 pret “Spartaku”, Rīgā 3:3 pret Maskavas “Spartaku”, Rīgā 4:2 pret Maskavas “Dinamo”, 4:3 Rīgā pret GKS.

Vissavienības otrajā grupā 2.vietu izcīna AVN. Komandas sastāvā bija vairāki spēlētaji, kas vēlāk tika uzaicināti uz “Daugavas” meistarkomandu: Sergejs Bogdanovs, Nikolajs Duļņevs, Ļevs Ogerčuks.

Spēlējošais treneris Anatolijs Ščedrins – vēlāk no 1961. līdz 1965. gadam bija LPSR Hokeja sekcijas (federācijas) priekšsēdētājs.