... - 1945
1938
1937./1938. gada sezona

Pasaulē

12.Pasaules un 23. Eiropas meistarsacīkstes notika Prāgā no 11. līdz 20. februārim. Pasaules meistaru titulu izcīnīja Kanāda (Sudbary Wolves). Latvija izcīnīja tikai vienu uzvaru – 3:1 pret Norvēģiju, taču izpelnījās publikas simpātijas par pašaizliedzīgo cīņu pret spēcīgajām ASV un Vācijas vienībām.

Latvijā

Sezona sākās 12. decembrī ar zibensturnīru Vienības laukuma slidotavā. Finālā studenti (US) pārspēja karavīrus (ASK) ar 2:0. Latvijas meistaru titulu pēc viena gada pārtraukuma atkal izcīnīja ASK.

Latvija starptautiskajā arēnā

Pirmskara hokejistu paaudzei šī bija viena no bagātākajām sezonām. 8. janvārī Varšavā 3000 skatītāju klātbūtnē mūsu komanda ar 1:2 piekāpās Polijai. Spēli tiesāja poļu tiesnesis, kurš neieskaitīja trīs vārtu guvumus – divus aizmugures stāvokļa dēļ, bet vienus vienkārši nepamanīja. Tiesnesis vēlāk kļūdu atzina, bet vai tas ko maina?

Atbildes vizīte notika 23. janvārī Rīgā, LSB laukumā. Spēli noraudzīties bija ieradušies 2000 skatītāju. Viesi izrādījās pārāki ar 0:1. 1938. gadā no 11. līdz 20. februārim Latvijas izlase piedalās Pasaules čempionātā Prāgā un uzsāk to ar uzvaru pār Norvēģiju – 3:1, bet savā apakšgrupā ieņem ceturto vietu piecu komandu konkurencē. Gandarījuma turnīru atcēla.

Latvijas izlases sastāvs pasaules čempionātā Prāgā:

Vārtsargi – Roberts Lapainis, Herberts Kuške (rezervē).

Aizsargi – Kārlis Paegle, Leonīds Vedējs (kapteinis).

Uzbrucēji – Aleksejs Auziņš, Roberts Bluķis, Edgars Klāvs, Arvīds Pētersons, Ādolfs Petrovskis, Ludvigs Putniņš. Kārlis Zilpaušs.

Sezonai beidzoties, Rīgā viesojās Rumānijas izlase, kuru Latvija pieveica ar 1:0.