... - 1945
1939
1938./1939. gada sezona

Pasaulē

Pēdējās pirmskara 13. Pasaules un 24. Eiropas meistarsacīkstes notika Bāzelē un Cīrihē. Uzvarēja Kanāda (Trail Smoke Eaters). Par Eiropas čempioniem kļūst Šveice, ar 2:0 pārspējot Čehoslovākiju. Latvijai desmitā vieta.

Latvijā

Sezonas atklāšanas zibensturnīrā uzvar ASK. Latvijas meistarsacīkšu izšķirošajā spēlē 26. februārī ASK ar 2:0 pārspēja studentus no US. 5. martā sākās cīņas Latvijas vispārējo sporta svētku turnīrā. Finālā sacentās ASK un Union komandas. Uzvaru svinēja ASK – 3:1. Marta vidū uz Ķīšezera ledus notika Rīga meistarsacīkstes. Par uzvarētājiem kļuva US. LZSS valdes sēdē tiek ierosināts jautājums par mākslīgā ledus slidotavas būvniecību Rīgā.

Latvija starptautiskajā arēnā

Trenēt Latvijas izlasi uztic kanādietiem Lerijam Māršam. Gatavojoties Pasaules čempionātam, tiek pieveikta Lietuva ar 1:0. Pirmajā Pasaules čempionāta spēlē zaudējums mājiniekiem Šveicei – 0:12. Seko zaudējums Čehoslovākijai – 0:9, taču tiek pieveikta Dienvidslāvija ar 6:0. Gandarījuma turnīrā uzvara pār Beļģiju ar 5:1, vēlreiz uzvarēta Dienvidslāvija ar 4:0, bet finālā zaudējums Itālijai ar 1:2. Latvijai 10. vieta.

Latvijas izlases sastāvs pasaules čempionātā Šveicē:

Vārtsargi – Herberts Kuške, Roberts Lapainis (rezervē).

Aizsargi – Kārlis Paegle, Leonīds Vedējs (kapteinis).

Uzbrucēji – Roberts Bluķis, Edgars Klāvs, Ēriks Koņeckis, Kārlis Muške, Arvīds Pētersons, Ludvigs Putniņš, Harijs Vītoliņš, Kārlis Zilpaušs.