Pasaules, Eiropas čempionāts
Eiropas čempionāts 1932

1931./1932. gada sezonas galvenais notikums bija ziemas olimpiskās spēles Leikplesidā (ASV) 1932. gada februārī. Viesošanās Ziemeļamerikā nebija lēts prieks un Latvijas Sporta organizāciju apvienība ( LSOR) 1931. gada decembra sēdē :

– Vienprātīgi nolemj paziņot minētās olimpiādes rīcības komitejai, ka Latvija šajās sacensībās nepiedalīsies.

Lai vairums Eiropas hokeja nāciju tajā sezonā nepaliktu bez lielā hokeja jau 1931. gadā LIHG kongresā tika nolemts, ka olimpiskajā gadā sarīkojams Eiropas čempionāts. Par norises vietu tika izvēlēta Berlīne. Sacensību rīkotāji – Berlīnes slidotāju klubs (Berliner Schlittschuh-Club) ne tikai uzaicināja Latviju ņemt dalību čempionātā, bet piedāvāja arī dažus materiālas dabas atvieglojumus (uzturs, dzīvošana) sacīkšu laikā Berlīnē. Tomēr Latvijas ziemas sporta savienība (LSSS) savā 1.  marta sēdē sprieda par finansējuma rašanu braucienam uz Berlīni, kā arī noteica principus pēc kuriem sastādīt komandu.

Pēc LZSS marta sākumā pieņemtā lēmuma uz Berlīni tomēr nebraukt sakarā ar dalībai nepieciešamo līdzekļu nesavākšanu, jau 11. marta sēdē valde pārskata minēto lēmumu un lemj izlasi uz Berlīni tomēr sūtīt. Daļēji jautājums tika atrisināts tādejādi, ka daļu no ceļa izdevumiem sedza paši spēlētāji. Tiesa, Latvijas izlasei savu formas tērpu nebija un tos valstsvienības vajadzībām apsolīja čempionvienība Union, bet koki (hokeja nūjas) spēlētājiem jālieto savi.

Komandas sastāvā iekļāva: Herbertu Kuški, Jūliju Linderbergu, Indriķi Reinbahu, Johanu Skadiņu, Alfredu Verneru (visi Union), Arvīdu Jurgens (ASK), Brašmanis (LSB), Ēriku Pētersonu, Pēteri Skuju,  Hermani  Zaļumu ( RFK), Leonīdu Vedēju, Andreju Jessenu, Ādolfu Petrovskis, Valentīnu Volframu (visi US). Tika nolemts, ka četri hokejisti – Jessens, Lindenbergs, Verners un Zaļums – dodas uz Berlīni par saviem līdzekļiem. H. Zaļums valstsvienības sastāvā, kā Berlīnē, tā vēlāk laukumā nav izgājis. Komandas pārstāvis bija Pauls Frēlihs.

Latvijas spēles Eiropas čempionātā Berlīnē, kur startēja deviņas komandas:

  1. marts, Sportpalast Latvija – Čehoslovākija 0:7 (03, 0:2, 0:2).
  2. marts Sportpalast Latvija – Francija 0:1 (0:1, 0:0, 0:0).

Tādējādi priekšsacīkstēs tika piedzīvoti divi zaudējumi un cīņa bija jāturpina gandarījuma turnīrā.

  1. marts Sportpalast Latvija – Rumānija 3:0 (0:0, 2:0, 1:0). Vārtu guvēji: Ē. Pētersons – 2, Jurgens.
  2. marts Sportpalast Latvija – Lielbritānija 2:5 (0:1, 1:3, 1:1). Vārtu guvēji: Reinbahs, Skadiņš.

Latvija palika astotajā vietā, apsteidzot tikai Rumāniju.

Ikgadējā Latvijas Ziemas sporta savienības biedru pilnsapulces 1932. gada 15. novembrī, pārskatā par 1931./1932. gada sezonu, teikts:

„Kā izcils notikums mūsu ziemas sporta dzīvē pag. gadā minama Latvijas valsts hokeja vienības piedalīšanās Eiropas meistarsacīkstēs, kas notika Berlīnē no 15. – 20. martam. Komandas sūtīšana uz šīm sacīkstēm neizsauca vēlēšanās gūt turnīrā kādus panākumus, bet tas tika darīts , lai mūsu hokeja spēlētāji redzētu un mācītos šo spēli tādu, kādu viņu piekopj Vakareiropā. [..] Mūsu vienības uzstāšanās Berlīnē, pretēji paredzējumiem, bija sasniegumu ziņā sekmīga.”

LZSS šo pārskatu pieņēma bez ierunām, atzīstot par labu esam Latvijas hokeja centienus starptautiskajā arēnā.