... - 1945
1933
1932./1933. gada sezona

Pasaulē

7. Pasaules un 18. Eiropas meistarsacīkstes notiek Prāgā. Finālā ASV (Massachusetts Rangers) ar 2:1 pārspēj Kanādu. Par Eiropas meistariem kļūst Čehoslovākijas hokejisti.

Latvijā

Kā vēsta Aiņa Ulmaņa Latvijas hokeja vēstures grāmata “Melnās ripas bruņinieki”, šī sezona raksturīga gan ar nestabiliem laika apstākļiem un ledus kvalitāti, gan ar skandāliem saistībā ar sacīkšu organizāciju un komanda dalību tajās. Taču neraugoties ne uz ko, sezona tika iesākta un pabeigta, trešo gadu pēc kārtas par čempioniem kļūstot “Union”.

Starptautiskajā arēnā janvāra beigās un februāra sākumā Latvijas studentu izlase piedalījās Akadēmiskajās pasaules meistarsacīkstēs(vēlāk tā sauktajā Universiādē) Itālijas Alpos – Bordonekijā. Atkušņa dēļ turnīrs netika pabeigts, bet kopvērtējumā Latvija ieņēma dalītu 2.-5.vietu. No 18. līdz 26. februārim Latvija piedalās 7. Pasaules čempionātā Prāgā un kopvērtējumā ierindojas desmitajā vietā.

Latvijas izlases sastāvs pasaules čempionātā Prāgā. Vārtsargi – Herberts Kuške, Pēteris Skuja. Aizsargi – Arveds Keslers, Indriķis Reinbahs, Leonīds Vedējs. Uzbrucēji – Arvīds Jurgens (kapteinis), Roberts Bluķis, Ādolfs Petrovskis, Arvīds Pētersons, Ēriks Pētersons, Johans Skadiņš.