1946 - 1991
1952
1951./1952. gada sezona

Vēlreiz parādam, ka varam

Šajā sezonā PSRS čempionātā divpadsmit komandas tika sadalītas trijās grupās. Rīgas “Daugava” spēlēja grupā Sverdlovskā.

B grupas “pirmo riņķi” rīdzinieki noslēdza ar šādiem rezultātiem:  ar Maskavas “Dinamo” 0:3 (lielisks vārtos bija Imants Spundiņš), ar Sverdlovskas “Dinamo” 0:0, 10:0 ar Minskas “Spartak” (Šūlmanis guva 8 vārtus šajā spēlē). “Otrajā riņķī” rīdzinieki pabeidza ar šādiem rezultātiem: ar Maskavas “Dinamo” 2:1, ar Sverdlovskas “Dinamo” 2:4 , ar Minskas “Spartak” 10:1. Rīgas “Daugava” ierindojās 2.vietā savā apakšgrupā un iekļuva finālā. PSRS čempionāta finālturnīrā “Daugava” ieņēma 5.vietu.

“Daugava” komandas sastāvs: vārtsargi – Elmārs Ozoliņš, Imants Spundiņš; aizsargi – Nikolajs Ķesteris, Arvīds Niklass, Harijs Vītoliņš, Oļģerts Zariņš; uzbrucēji – Elmārs Bauris, Romualds Buļzgis, Miķelis Firsovs, A.Galkins, Edgars Klāvs (spēlējošais treneris), Bruno Polis, Kārlis Ronis, Georgs Straupe, Voldemārs Šūlmanis.

Rezultatīvākie spēlētāji: E.Bauris – 17 vārti, V.Šūlmanis – 15 vārti.

Republikā

Finālturnīrā martā piedalījās astoņas komandas. Turnīra finālspēlē par pirmo vietu tikās “Dinamo” un “Dzelzceļnieku sporta klubs”. Komandu tikšanās noslēdzās ar “Dinamo” uzvaru 4:2.

Šajā sezonā sastāvā parādījās vārtsargs Uldis Jankavs un Andris Vulfs, abi vēlāk arī tika uzaicināti uz meistarkomandu. Komandai palīdzēja vecmeistari Mārtiņš Pētersons un  Laimonis Zilpaušs.