1946 - 1991
1953
1952./1953. gada sezona

Sāk pietrūkt

Šajā sezonā PSRS čempionātā spēlējošās komandas tika sadalītās trīs apakšgrupās pa sešām komandām katrā. Rīgas “Daugava” turpina spēlēt Sverdlovskā un diemžēl spēlēja neveiksmīgi. Komandas rezultāti: ar Gorkijas “Torpedo” 2:3, ar Elektrostaļas “Himik” 0:1, ar Sverdlovskas “Dinamo” 5:5, ar “GKS” 0:2, ar Tallinas “Dinamo” 6:5. Rīdzinieki ieņēma 4.vietu apakšgrupā un finālā neiekļuva. Turnīrā par 10.-17.vietu, kas tika saukts arī par B klasi, “Daugava” ieņēma 1.vietu un kopvērtējumā palika 10.vietā PSRS čempionātā.

 

“Daugava” komandas sastāvs: vārtsargi – Uldis Opits, Imants Spundiņš; aizsargi – Arnolds Brauns, Alfons Jēgers, Nikolajs Ķesteris, Arvīds Niklass, Harijs Vītoliņš (spēlējošais treneris); uzbrucēji – Elmārs Bauris, Miķelis Firsovs, Bruno Polis, Kārlis Ronis, Georgs Straupe, Voldemārs Šūlmanis.

Republikā

Republikas finālturnīrā spēlēja sešas labākās komandas (trīs no Rīgas un trīs apgabalu turnīru uzvarētājas). Par republikas čempioniem atkal kļuva “Dinamo”, kas izšķirošajā spēlē pievieca “Dzelzceļnieku sporta klubu” ar 3:2. “Dinamo” izcīnīja arī republikas kausu, finālā pieveicot Bausku ar rezultātu 11:1. Rīgas kausu arī izcīnīja spēcīgā “Dinamo” komanda, finālā pieviecot VEF komandu ar rezultātu 4:3.