1946 - 1991
1955
1954./1955. gada sezona

Turamies, cīnāmies

PSRS čempionāts Rīgas “Daugavai” sākās novembra beigās Novosibirskā un Čeļabinskā. Pirmā izspēles riņķa iespaidīgākā spēle bija pret PSRS čempioniem Maskavas “Dinamo”, kas noslēdzās ar 0:0. Jāpiebilst, ka šajā spēlē izcili spēlēja Imants Spundiņš. Spēlē Maskavā pret Padomju hokeja līderi “PACN” rīdzinieki piedzīvoja zaudējumu ar 2:3. Šāds sniegums spēja Rīgā uz nākamo spēli Daugavas stadionā sapulcināt vairāk nekā 5000 skatītītāju. Ne visas spēles izdevās – labas mijās ar vājām. Sezonas beigās rīdzinieki ieņēma 5.vietu starp 10 komandām, sezonas gaitā tika aizvadītas 18 spēlēs, kurās “Daugavas” hokejisti izcīnīja 6 uzvaras, panāca 4 neizšķirtus un piedzīvoja 8 zaudējumus, kā rezultātā sezonas gaitā savāca 16 punktus. Gūto un zaudēto vātu attiecība bija 42:57.

“Daugava” komandas sastāvs: vārtsargi – Uldis Opits, Imants Spundiņš; aizsargi – Sergejs Bogdanovs, Alfons Jēgers, Nikolajs Ķesteris, Harijs Vītoliņš (spēlējošais treneris), Oļģerts Zariņš; uzbrucēji – Aleksejs Antonovs, Elmārs Bauris, Arnolds Brauns, Miķelis Firsovs, Ļevs Ogerčuks, Kārlis Ronis, Voldemārs Šūlmanis.

Vārtu guvēji: E.Bauris – 8, Ļ.Ogerčuks – 8, K.Ronis – 7, M.Firsovs – 6, A.Antonovs – 4, A.Jēgers – 3, A.Brauns – 2, V.Šūlmanis – 1, S.Bogdanovs – 1, H.Vītoliņš – 1.

Republikā

Šajā sezonā bija pienācis “Lokomotīves” gads.

“Lokomotīve” uzvarēja sezonas sākuma zibensturnīrā un pēc tam uzvarēja arī Republikas čempionātā, kur izšķirošajā spēlē ar 6:1 sagrāva “Dinamo” komandu. “Lokomotīve” izcīnīja Republikas kausu, kad finālā ar 8:2 uzveica Talsu hokejistus un Rīgas kausa finālā pieveica vefiešus ar 5:1. “Lokomotīves” sastāvā parādījās vēlākie Rīgas “Daugavas” spēlētāji – Hermanis Kurmelis un Arno Leja, un hokeja sabiedrībā pazīstamais un cienītais spēlētājs Aleksejs Auziņš, vēlākie hokeja dzīves vadītāji Gunārs Detlavs un Viesturs Mencāns, tiesnesis Pēteris Ramanis.