1946 - 1991
1962
1961./1962. gada sezona

Cerību stariņš

Pēc iepriekšējās sezonas no “Daugavas” (RVR) aizgāja M.Firsovs, U.Opits, J.Šūlbergs. Komanda tika papildināta gan ar pieredzējušiem, gan talantīgākajiem pašmāju jaunajiem spēlētājiem. Parādījās arī trenera Jegorova mērķtiecīgās darbības rezultāti – uzlabojās komandas fiziskā un tehniskā sagatavotība. Spēle kļuva saturīgāka un līdz ar to cerības uz uzvarām palielinājās. Bija arī savs mākslīgais ledus. Septembrī notika Daugavas stadiona balvas izcīņa, kurā “Daugava” ierindojās 4.vietā no 7 komandām.

PSRS meistarsacīkstēs “Daugava” aizvadīja 13 spēles savā laukumā. Komandai gāja kā pa viļņiem – divas uzvaras, tad zaudējums, kam sekoja atkal uzvara. Daudz emociju bija gan zaudētās spēlēs ar Ļeņingradas “ASK” (2:3), gan turnīra tabulas līderi Maskvas “Lokomotīvi” (1:2), gan zvaigžņoto “ACSK” komandu, kad tikai 2 minūtes līdz beigām Anatolijs Firsovs izvirzīja vadībā armijniekus 2:1. Rīdzinieki pēc šī vārtu guvuma salūza un spēle beidzās ar rezultātu 1:4.

Tika izcīnīta uzvara pret Maskavas “Spartaku” 4:3. Šī uzvara bija svarīga tāpēc, ka “Spartaks” kļuva par čempionāta uzvarētāju. Komandai izbraukumā 5 zaudējumi pēc kārtras, tomēr vēl vieta tabulas vidusdaļā. Neveiksmīgais sezonas finišs “Daugavai” ļāva ieņemt tikai 15.vietu, kaut gan no 11.vietas šķīra tikai viens punkts.

PSRS čempionāta A klasē spēlēja 20 komandas, no kurām 15.vietu ieņēma “Daugava” (RVR). Sezonas gaitā “Daugava” aizvadīja 38 spēles, no kurām 12 uzvaras, 4 neizšķirti, 22 zaudējumi, iekrāti 28 punkti un vārtu attiecība sezonas beigās bija 112:163.

Komandas rezultatīvākie spēlētāji: Gunārs Krastiņš 16, Jurijs Bistrovs 13, Staņislavs Bulatovs 12, Iļja Frīdmans 12, Zigvards Salcēvičs 10, Andris Bušs 9.

Komandas sastāvs: vārtsargi – Jevģēnijs Kartovišcenko, V.Kazakovs, A.Micītis; aizsargi – Aleksejs Antonovs, Jurijs Antonovs, Eduards Kļaviņš, A.Logačovs; uzbrucēji – Aksjanovs, Kārlis Apsītis, Jurijs Bistrovs, Staņislavs Bulatovs, Andris Bušs, Iļja Frīdmans, Gunārs Krastiņš, Anatolijs Malahovs, Jurijs Očņevs, Jurijs Reps, Zigvards Salcēvičš, Eduards Strauts, Ansis Zommers; treneri – Anatolijs Jegorovs.

Republikā

Republikas čempionāta spēles kļuvušas interesantākas, saspringtākas, komandas sākušas nopietnāk gatavoties. Zelta medaļu liktenis izšķīrās spēlē starp “RVR” un “RER”, kur sīvā cīņā ar rezultātu 5:3 uzvarēja “RVR” komanda. Tas bija liels trenera Rozenberga un viņa komandas sasniegums, jo komandā spēlēja pašmāju daudzsološā jaunatne: Liepiņš, Micīts, Reps, Strauts, Spāde, Grabovskis, Vītoliņš, Samovičs, Hendelis. Republikas kausu izcīnīja “RER” pieveicot “RVR” ar 4:0, taču Rīgas kausu izcīnīja “AEPR” (Autoelektro piederumu rūpnīca) un par Rīgas meistarsacīkšu uvarētāju kļuva “Latvijas Bērzs”. Hokejs republikā ir atdzīvojies.