1946 - 1991
1972
1971./1972. gada sezona

PSRS čempionāts

Pirmssezonas “Sovetskij Sport” pārbaudes turnīrā Rīgas “Dinamo” demonstrēja izcilu cīņas gribu, panākot neizšķirtu 5:5 (no 0:5) pret augstākās līgas komandu Voskresenskas “Himik”, kā arī 3:3 pret turnīra uzvarētāju, augstākās līgas komandu “Kriļja Sovetov”. Ar to pašu “Kriļja Sovetov”, tūlīt pēc Jaunā gada, “Dinamo” tikās Rīgā PSRS kausa izcīņā un aizvadīja iespējams labāko spēli sezonā, uzvarot ar rezultātu 3:1. Vispirms rīdzinieki nonāca zaudētājos – 0:1, bet tad komandas kapteinis A.Hendelis, kā arī V.Nazarovs un V.Odincovs panāca uzvaru. Lielisks vārtos bija M.Vasiļonoks.

PSRS čempionāta A klases pirmajā grupā Rīgas “Dinamo” ierindojās 3.vietā. Sezonas laikā “Dinamo” aizvadīja 48 spēles, kurās guva 28 uzvaras, panāca 8 neizšķirtus mačus un piedzīvoja 12 zaudējumus, bet gūto/zaudēto vārtu attiecība sezonas beigās bija 229:148.

Rīdzinieki, saspringtos mačos pret Sverdlovskas “Avtomobilist”, divreiz panāca neizšķirtu – 3:3 un 6:6, bet divreiz nācās arī zaudēt – 1:4 un 5:6. Arī otrās vietas ieguvējiem Novosibirskas “Sibirj” kopsummā nācās piekāpties – 1:1, 2:3, 3:3, 3:8. Cīņai par 1.vietu Rīgas “Dinamo” vēl nebija gatavi. Gadījās arī pa kādam negaidītam zaudējumam vājākiem pretiniekiem. Pavasarī PSRS kausa izcīņas turpinājumā Rīgas “Dinamo” saturīgā un pašaizliedzīgā spēlē tikai pagarinājumā zaudēja Maskavas “Dinamo” hokejistiem – 4:6.

Rezultatīvākais uzbrucējs: B.V.Ponomatjovs – 55 punkti (26+29). Rezultatīvākais aizsargs: V.Odincovs – 19 punkti (13+6).

Rīgas “Dinamo” sastāvs: vārtsargi – A.Micītis, M.Vasiļonoks; aizsargi – I.Kobzevs, J.Liberts, N.Ļovočkins, V.Nazarovs, V.Odincovs, B.P.Ponomarjovs; uzbrucēji – H.Balodis, M.Deņisovs, A.Hendelis, A. Klinšovs, A.Kršeminskis, B.V.Ponomarjovs, A.Safronovs, V.Serņajevs, E.Vasiļjevs, H.Vasiļjevs, V.Verižņikovs, A.Vlasjuks, P.Vorobjovs. Galvenais treneris – V.Tihonovs, treneris – E.Rozenbergs.

 

“RVR”

PSRS B klases Rietumu zonā “RVR” uzvarēja visai pārliecinoši. Komanda izcīnīja uzvaru arī pusfinālturnīrā un iekļuva finālturnīrā. B klases finālturnīrs norisinājās Tomskā, kur vagonnieki sešu komandu konkurencē palika ceturtie ar divām uzvarām un trijiem zaudējumiem. A klases otrā grupa “RVR” hokejistiem joprojām palika neaizsniegta. Tāpat kā iepriekšējā sezonā, arī šajā “RVR” izcīnīja 1.vietu Latvijas meistarsacīkstēs.

“RVR” komandas sastāvs: vārtsargi – V.Liepiņš, V.Medvedins; aizsargi – O.Ankudinovs, V.Doida, J.Indzens, L.Kazačuhins, J.Liepiņš, S.Nikolajevs, G.Ribins, J.Tarnovskis, Ziediņš; uzbrucēji – A.Hartmanis, Ē.Jurāns, D.Kozlovs, G.Krupenko, A.Kuzņecovs, T.Lambins, V.Malovs, A.Meistars, L.Orleāns, K.Podvigs, P.Putruns, E.Šteinbergs, E.Vasiļjevs. Komandas treneri – G.Krastiņš un H.Vītoliņš II.

Starptautiskās spēles

Rīgas “Dinamo” divas reizes tikās ar somu Pori “Assat” – 12:5 un 4:5. Divas reizes “Assat” spēlēja arī ar “RVR” – 0:10 un 5:5. Somiem vārtos toreiz spēlēja izlases spēlētājs un viens no labākajiem vārtsargiem Eiropā Jorma Valtonens.