1946 - 1991
1974
1973./1974. gada sezona

Pasaulē

Pirmajā neoficiālajā pasaules junioru čempionātā Ļeņingradā PSRS izlases sastāvā zelta medaļas ieguva E.Vasiļjevs un V.Hatuļevs, kurš kļuva par turnīra rezultatīvāko uzbrucēju – 9 punkti (3+6). V.Hatuļevs spēlēja arī Eiropas jauniešu čempionātā, kur PSRS izlases sastāvā izcīnīja sudrabu. V.Tihonovs vadīja PSRS otro izlasi turnejā Kanādā, kuras sastāvā spēlēja arī Rīgas “Dinamo” aizsargs V.Odincovs.

PSRS čempionātā

Pēc ilgiem gadiem rīdzinieki atkal spēlēja augstākajā līgā, kur deviņu komandu konkurencē ierindojās 6.vietā. Sezonas laikā rīdzinieki aizvadīja 32 spēles, kurās tika gutās 13 uzvaras, panākti 2 neizšķirti un piedzīvoti 17 zaudējumi; gūto/zaudētu vārtu attiecība sezonas beigās bija 120:130.

Vienīgi pret Maskavas “Kriļja Sovetov” Rīgas “Dinamo” zaudēja visās spēlēs; visas pārējās komandas vismaz reizi tika pārspētas. Aizraujošākās spēles Rīgas “Dinamo” aizvadīja ar tolaik labākajām PSRS komandām. Sezonas pirmajā spēlē Rīgā gan nācās piekāpties Maskavas “Dinamo” – 2:4, bet otrajā spēlē rīdzinieki uzvarēja pārliecinoši – 5:0. Īstu šoku Rīgas “Dinamo” sagādāja pirmajās spēlēs Maskavas līdzjutējiem, pirmajā spēlē tikai ar 4:5 piekāpjoties ACSK, bet otrajā spēlē pārspējot slavenos pretiniekus ar 8:5. Arī Rīgā ACSK tika pieveikts ar 4:0, kad teicami vārtus sargāja V.Afoņins, bet vārtus guva M.Deņisovs, V.Seņajevs, V.Sorokins un A.Hendelis. Divas reizes Maskavā rīdzinieki uzvarēja arī “Spartak” – 7:5 un 2:1. Jāpiezīmē, ka pirmos vārtus rīdziniekiem augstākajā līgā guva H.Balderis pirmajā spēlē ar Maskavas “Dinamo”.

Rezultatīvākais uzbrucējs: B.V.Ponomarjovs – 23 punkti (9+14). Rezultatīvākais aizsargs: V.Nazarovs – 11 punkti (5+6).

Rīgas “Dinamo” sastāvs: vārtsargi – V.Afoņins, M.Vasiļonoks; aizsargi – M.Beskašnovs, V.Guščins, I.Kobzevs, T.Lambins, J.Liberts, V.Nazarovs, V.Odincovs; uzbrucēji – H.Balderis, M.Deņisovs, V.Hatuļevs, A.Hendelis, A.Klinšovs, V.Markovs, B.V.Ponomarjovs, V.Serņajevs, A.Sokolovskis, V.Sorokins, N.Vakurovs, E.Vasiļjevs, H.Vasiļjevs, V.Verežņikovs, P.Vorobjovs. Galvenis treneris – V.Tihonovs; treneris – E.Rozenbergs.

“Latvijas Bērzs”

PSRS čempionāta B klases 1.zonā “Latvijas Bērzs” 3.vietā. Latvijas čempionātā uzvarēja “Latvijas Bērzs”.

“Latvijas Bērzs” komandas sastāvs: vārtsargi – V.Deņisovs, A.Micītis; aizsargi – M.Baldonieks, V.Knirks, S.Nikolajevs, M.Paskars, A.Solovjovs, J.Tarnovskis; uzbrucēji – A.Hartmanis, S.Koroļovs, A.Kršeminskis, G.Krupenko, V.Malovs (spēlējošais treneris), V.Mandriks, A.Meistars, L.Orleāns, A.Siliņš, J.Šaicāns, Al.Vlasjuks, An.Vasjuks. Galvenais treneris – Ē.Grabovskis; treneris – V.Spāde (no februāra).

Starptautiskās spēles

Rīgā tika aizvadīts “Sovetskij Sport” turnīrs, kurā Rīgas “Dinamo” izcīnīja divas uzvaras – pret “Koo-Vee” (Somija) 5:1, pret “Kirunas AIF” (Zviedrija) 3:2.

Rīgas “Dinamo” piedalījās turnīrā Berlīnē, kur izcīnīja divas uzvaras (pret Veisvaseras “Dinamo” 7:4 un pret Berlīnes “Dinamo” 9:2) un piedzīvoja vienu zaudējumu pret Českobudejovices “Motors” 4:5.

Turnīru Čeholovākijā Rīgas “Dinamo” beidza ar šādiem rezultātiem: ar Prāgas “Sparta” 3:2 un 5:1, ar Pardubices “Tesla” 2:4 un 4:4, ar Českobudejovices “Motors” 6:2 un 4:3.

Rīgas “Dinamo” piedalījās turnīrā Veisvaserā (VDR), kur izcīnīja uzvaras pār Berlīnes “Dinamo” (3:1) un Katovices “Baildon” (12:0), taču rezultāts pret Veisvaseras “Dinamo” ir pazudis.

Turnejā Somijā Rīgas “Dinamo” aizvadīja 8 spēles, kuras visas vainagojās ar uzvarām – ar “Saipa” (Laperanta) 7:6, ar “Tu To” (Turku) 11:3, ar “Sport” (Vasa) 10:2, ar “Assat” (Pori) 6:2, ar “HJK” (Helsinki) 4:0, ar “Ilves” (Tampere) 6:3, ar “Reipas” (Lahti) 8:3.

Rīgas “Dinamo” arī aizvadīja Rīgā četras starptautiskās spēles – ar Berlīnes “Dinamo” 6:3, ar Pori “Assat” 7:4 un 5:4, ar PSRS izlasi 2:5.