1946 - 1991
1978
1977./1978. gada sezona

Pasaulē

Pasaules un Eiropas čempionātā Čehoslovākijā zelta medaļu PSRS izlases sastāvā, kuru nu jau vadīja V.Tihonovs, izcīnīja H.Balderis, bet abi jau kā Maskavas ACSK pārstāvji. H.Balderim čempionātā bija 9 gūti vārti un 2 rezultatīvas piespēles – trešais rezultatīvākais PSRS izlasē. H.Balderim piešķirts PSRS Nopelniem bagātā sporta meistara nosaukums.

Pārbaudes spēlēs PSRS II izlasē spēlēja: M.Vasiļonoks, V.Nazarovs, A.Jemeļjaņenko un M.Šostaks, kurš gan tad pārstāvēja jau Maskavas “Dinamo”. Citos turnīros un pārbaudes spēlēs PSRS izlases sastāvā spēlēja arī V.Hatuļevs. PSRS II izlasē spēlēja M.Vasiļonoks, V.Nazarovs, A.Jemeļjaņenko, M.Šostaks. Eiropas jauniešu čempionātā Šomijā PSRS izlases sastāvā sudraba godalgu izcīnīja V.Golovkovs.

PSRS čempionātā

Rīgas “Dinamo” piespiedu kārtā bija atstājis galvenais treneris V.Tihonovs un H.Balderis (abi devās uz ACSK), kā arī M.Šostaks (devās uz Maskavas “Dinamo”). Toties pēc ilgiem gadiem no Maskavas “Dinamo” uz Rīgu atgriezās J.Reps. Čempionātā Rīgas “Dinamo” ierindojās 6.vietā. Sezonas laikā tika aizvadītas 36 spēles, kurās tika izcīnītas 13 uzvaras, panākti 8 neizšķirti un piedzīvoti 15 zaudējumi; gūto/zaudēto vārtu attiecība sezonas beigās bija 118:135.

Principiālākās spēles rīdziniekiem bija ar ACSK, tās ritēja saspringti, tomēr tikai vienā “Dinamo” panāca neizšķirtu (3:3), pārējās nācās piedzīvot zaudējumus – 3:6, 2:3, 3:6. Neizšķirtā spēle ar ACSK bija viena no labākajām sezonā. Rīdzinieki parādīja savu raksturu un cīņas sparu, atspēlējoties no 0:3. Šajā spēlē vārtus guva V.Sorokins, V.Odincovs un P.Vorobjovs. Toties zaudētajā spēlē ar 2:3, savu artavu ielika H.Balderis, gūstot divus vārtus pret savu bijušo komandu.

Rezultatīvākais “Dinamo” uzbrucējs sezonā: P.Vorobjovs – 30 punkti (15+15), bet rezultatīvākais aizsargs bija V.Hatuļevs – 19 punkti (7+12). V.Hatuļevs bija arī trešais rezultatīvākais aizsargs visā čempionātā.

Rīgas “Dinamo” labi spēlēja PSRS kausa izcīņā. Tika uzvarēta Voskrosenskas “Himik”, Ufas “Salavat Julajev”, Novosibirskas “Sibirj”, Taškentas “Binokur” un Ļipeckas ASK. Rīdzinieki iekļuva pusfinālā, kur līdzīgā spēlē piekāpās Maskavas “Spartak” ar rezultātu 3:4.

Rīgas “Dinamo” sastāvs: vārtsargi – V.Bistrovs, M.Vasiļonoks; aizsargi – V.Durdins, A.Freimanis, V.Hatuļevs, I.Kobzevs, V.Krikunovs, V.Nazarovs, V.Odincovs, V.Sokolovs, V.Sorokins, S.Vikulovs; uzbrucēji – M.Abalmasovs, A.Antipovs, L.Borzovs, M.Deņisovs, A.Jemeļjaņenko, V.Komrakovs, I.Koržilovs, V.Nazarenko, I.Petruškins, V.Poļakovs, J.Reps, V.Serņajevs, E.Vasiļjevs, H.Vasiļjevs, A.Veselovs, P.Vorobjovs. Galvenais treneris – Ē.Grabovskis; treneris – A.Jēgers.

“Latvijas Bērzs”

PSRS čempionāta 2.līgas Rietumu zonā uzvaru izcīnīja “Latvijas Bērzs” un ieguva tiesības spēlēt 1.līgā. Šajā sezonā “Latvijas Bērzs” atguva Latvijas čempionāta uzvarētāja godu.

“Latvijas Bērzs” sastāvs: vārtsargi – V.Kačanovs, A.Trugubjuks; aizsargi – M.Baldonieks, M.Beskašnovs, J.Dzenis, A.Freimanis, I.Kobzevs, S.Nikolajevs, V.Tihonovs; uzbrucēji – G.Balodis, A.Čerņavskis, V.Golovkovs, R.Forstmanis, Korobovs, S.Koroļovs, A.Krūklis, V.Mandriks, A.Meistars, V.Ņikitins, V.Poļakovs, J.Prutāns, V.Sorokins, J.Truševskis, A.Veselovs. Galvenais treneris – H.Vītoliņš II.

Starptautiskās spēles

Rīgas “Dinamo” devās turnejā uz Zviedriju, kur spēlēs guva šādus rezultātus: ar Erebru “Orebru” 8:3; ar “Ludvikas SK” 6:3; ar “Farjestad” 4:7; ar Šelefteo “IK Polar” 12:1; ar Ernšeldsvīkas “MoDo” 7:4; ar Timro “Timro IK” 6:2.

Tikai aizvadītas arī divas spēles ar Veisvaseras “Dinamo” Rīgā, kas noslēdzās ar rezultātiem par labu rīdziniekiem – 6:5 un 4:2.