1946 - 1991
1990
1990./1991. gada sezona

Pasaules junioru čempionātā Kanādā PSRS izlases sastāvā sudraba godalgas izcīnīja S.Ozoliņš un S.Žoltoks. Otro vietu Eiropas jauniešu čempionātā Čehoslovākijā PSRS izlasē izcīnīja P.Skudra.

PSRS čempionātā

Šajā sezonā Rīgas “Dinamo” PSRS čempionātā ieņēma 5.vietu. Sezonas laikā rīdzinieki aizvadīja 46 spēles, kurās guva 25 uzvaras, panāca 5 neizšķirtus un piedzīvoja 16 zaudējumus, sezonas beigās gūto/zaudēto vārtu attiecība bija pozitīva – 187/138. Rīgas “Dinamo” kļuva par turnīra rezultatīvāko komandu, par vieniem vārtiem apsteidzot Maskavas “Dinamo”. Visu sezonu labi un rezultatīvi spēlēja H.Vītoliņa III, V.Fanduļa un J.Semerjaka maiņas. Otro vietu starp turnīra rezultatīvākajiem spēlētājiem ieguva O.Znaroks, bet sestajā vietā palika A.Beļavskis. Stabili spēlētāji aizsardzībā bija A.Maricins un K.Grigorjevs. Komandā atzīstami debitēja S.Ozoliņš un S.Žoltoks, bet vārtos droši spēlēja A.Irbe.

Ņemot vērā politiskos notikumus, asākās un principiālākās spēles bija ar Maskavas ACSK. Priekšsacīkstēs rīdzinieki abās spēlēs piekāpās ar minimāliem rezultātiem – 2:3 un 4:5. Finālturnīra pirmajā spēlē Maskavā, “Dinamo” izrāva uzvaru 5:3, bet dramatiskā spēlē Rīgā, vēl trīs minūtes pirms spēles beigām esot iedzinējos ar rezultātu 1:3, rīdzinieki prata atspēlēties un izcīnīt neizšķirtu – 3:3. Vārtus otrajā spēlē guva V.Fanduļs, O.Znaroks, A.Beļavskis. Vismaz vienu reizi sezonā Rīgas “Dinamo” izdevās pieveikt katru pretinieku.

Šajā sezonā rīdzinieku rezultatīvākais uzbrucējs bija O.Znaroks, kas sezonas laikā savāca 51 rezultivitātes punktu (24 vārti + 27 rezultatīvas piespēles), bet rezultatīvākais aizsargs bija A.Maticins – 21 punkts (1 vārti + 20 rezultatīvas piespēles).

Rīgas “Dinamo” sastāvs: vārtsargi – A.Irbe, S.Naumovs, S.Poļakovs; aizsargi – L.Beresņevs, S.Čudinovs, K.Grigorjevs, V.Ignatjevs, U.Katlaps, A.Maticins, A.Mitčenkovs, S.Ozoliņš, N.Sējējs, D.Zinovjevs; uzbrucēji – I.Akuļiņins, A.Beļavskis, S.Boldaveško, A.Cipruss, V.Fanduļs, A.Kerčs, J.Opuļskis, G.Panteļejevs, I.Pavlovs, J.Semerjaks, S.Seņins, I.Tomans, H.Vītoliņš III, O.Znaroks, S.Žoltoks. Komandas galvenais treneris – Ē.Grabovskis; treneri – J.Repss, M.Vasiļonoks.

RASMS “Energo”

PSRS čempionāta otrajā līgā komanda RASMS “Energo” ieņēma 12.vietu.

RASMS “Energo” sastāvs: vārtsargi – H.Freivalds, J.Klodāns, S.Naumovs, S.Poļakovs, P.Skudra, A.Žagars; aizsargi – I.Bondarevs, A.Fjodorovs, A.Freimanis, V.Ignatjevs, A.Kupaks, I.Labuckis, R.Laviņš, J.Lukaševskis, R.Meinarts, A.Mitčenkovs, S.Ozoliņš, B.Paltovs, A.Roštoks, K.Skrastiņš, A.Šilovs; uzbrucēji – S.Ankudinovs, A.Ankudinovs, A.Ābols, I.Brezgins, A.Cipruss, M.Drelings, I.Eglītis, A.Freibergs, S.Gerasimovs, N.Karpinskis, S.Linčuks, V.Ļeonovs, E.Nadežņikovs, J.Opuļskis, G.Panteļejevs, H.Pūpols, A.Razgals, A.Rešetņikovs, S.Seņins, S.Skosirevs, I.Šilovs, J.Tomans, A.Vaičuls, V.Vauļins, S.Žoltoks. Galvenais treneris – J.Banovs; treneri – M.Baldonieks, O.Rode.

Republikas čempionātā čempionu titulu izcīnīja komanda “RASMS”.

Starptautiskās spēles (“Dinamo”)

1990.gada rudenī Rīgas “Dinamo” aizvadīja turneju Somijā, kur guva šādus rezultātus: ar Forsas “Fo Ps” 11:3, ar Helsinku “HIFK” 4:2, ar Pori “Assat” 4:2, ar Raumas “Lukko” 5:6, ar Vāsas “Sport” 11:2.

Rīdzinieku komanda devās arī turnejā uz ASV, kur aizvadīja vairākas spēles: ar “St.Clound State University” 7:2, ar “North Dakota University” 6:2, ar “University of Minnesota” 4:4, ar “Michigan State University” 6:5, ar ASV olimpisko izlasi 4:2 un 6:3, ar “Boston University” 4:3.

Rīgas “Dinamo” piedalījās turnīrā ar nosaukumu “America Cup”, kurā aizvadīja spēles ar Stokholmas “AIK” 7:4, ar Kanādas olimpisko izlasi 4:2, ar ASV olimpisko izlasi 8:7 un turnīra finālā atkal tika pieveikta ASV izlase – 5:2.

Turnīrā “Rīgas Gailis” rīdzinieku komanda izcīnīja vienu uzvaru spēlē ar Pori “Assat” 8:3 un piedzīvoja zaudējumu NHL klubam Monreālas “Canadiens” 2:4.