LPSR čempionāti
Latvijas PSR čempionāts 1947

Pirmais PSRS čempionāts hokejā notika 1946./1947. gada sezonā. Pieredzējušie Latvijas hokejisti, kuri 30. gados valstsvienības sastāvā bija piedalījušies pasaules čempionātos, bija aicināti uz Maskavu konsultēt padomju hokeja organizatorus, tulkot un skaidrot tiem spēles noteikumus. Labākie hokejisti no iepriekšējā sezonā Latvijas PSR čempionātā startējušajām Rīgas “Dinamo” un “Universitātes Sporta” komandām tika pulcināti Rīgas “Dinamo” komandā, kur viņiem pievienojās no ieslodzījuma padomju lēģeros atbraukušie Roberts Lapainis un Mārtiņš Pētersons. No šīs sezonas Rīgas “Dinamo” piedalījās PSRS čempionātā.

Oficiālais izdevums “Fiziskā Kultūra” 1946. gada decembra numurā solīja, ka janvārī–februārī norisināsies arī Latvijas PSR meistarsacīkstes hokejā. Tomēr ziņas par to nav atrodamas ne to dienu avīzēs, ne hokeja funkcionāru atskaitēs, kas glabājas Latvijas Valsts arhīvā. Tikai vēlāk parādās skopas ziņas, ka tosezon Latvijas PSR čempionāts nemaz nenotika. Turpmākās sezonās Latvijas PSR meistarsacīkstes tika rīkotas, taču tās palika PSRS turnīru ēnā. Taču tieši Latvijas PSR čempionāti kļuva par vietu, kur spēļu praksi guva jaunie hokejisti.

Izdevuma “Fiziskā kultūra” 1946. gada decembra numura titullapa. Fotoattēlā Rīgas “Dinamo” un Tallinas “Dinamo” spēle 1946. gada 22. decembrī (uzvara 5:1).

Attēls: periodika.lv, Latvijas Nacionālā bibliotēka.