LPSR čempionāti
Latvijas PSR čempionāts 1957

Tieši tāpat kā iepriekšējā sezonā meistarsacīkstes bija paredzēts aizvadīt A un B grupās. Sezonas sākumā tika ziņots, ka spēcīgākajā A grupā startēs septiņas vienības – “ASK” (Rīga), “Lokomotīve” (Rīga), “LVU” (Rīga), “VEF” (Rīga), kā arī Daugavpils, Talsu un Tukuma vienības. B grupā bija jācīnās pārējām – reģionu sacensībās un vairākos posmos. B grupas uzvarētājam tika solīta pēc sezonas vieta A grupā bez pārejas sacensībām.

Latvijas PSR čempionāts tika uzsākts, taču nelabvēlīgu laika apstākļu dēļ dabīgā ledus laukumos notiekošo turnīru pabeigt neizdevās.

Dažus turnīrus gan izdevās aizvadīt. Piemēram, sezonas sākumā, 1956. gada decembrī, Rīgā norisinājās sezonas atklāšanas zibensturnīrs, kurā startēja septiņas komandas. Piedalījās ne tikai rīdzinieki, bet arī Slokas hokejisti. Turnīra finālā, lai noskaidrotu uzvarētāju, nācās izpildīt pēcspēles metienus. Zibensturnīrā uzvarēja kādreizējā Latvijas izlases uzbrucēja Edgara Klāva trenētā “RVR” (“Rīgas Vagonu Rūpnīca”; Rīga) komanda, bet cita kādreizējā Latvijas izlases uzbrucēja Alekseja Auziņa trenētā Rīgas “Lokomotīve” sīvā cīņā piekāpās.

Dažādi turnīri norisinājās arī reģionos. Piemēram, 1957. gada janvārī Jelgavā notika savs sezonas atklāšanas zibensturnīrs, kur četru komandu konkurencē uzvarēja Jelgavas “Daugava”. Vēlāk norisinājās Jelgavas meistarsacīkstes. Hokeja turnīri notika arī citviet, taču tosezon bija jāiztiek bez Latvijas PSR čempiona noskaidrošanas.

Edgars Klāvs, savulaik bija uzbrucējs Latvijas izlasē, valsts čempionvienībā “Universitātes Sports”, Latvijas PSR čempionvienībā “Dinamo” (Rīga) un Latvijas PSR izlasē. Vēlāk tiesāja un trenēja. 1957. gada decembrī viņa trenētā “RVR” vienība uzvarēja sezonas atklāšanas zibensturnīrā Rīgā.

Attēls: Latvijas Nacionālā arhīva Latvijas Valsts vēstures arhīvā.